Paula zoekt peters of metersPaula kwam bij ons terecht in december 2017, net voor Nieuwjaar. Een boer stopte met zijn bedrijf en dit was het laatste rund op het bedrijf: een koetje van toen 14 maand oud. Een werking die zich bezig houdt met zwerfkatten (Hoop voor zwervertjes) ging er langs om meer dan 20 katten te herplaatsen en ze trokken zich ook het lot aan van deze koe.
Geld om haar vrij te kopen werd gevonden maar men zocht nog een opvangplaats. De Ark van Pollare vzw heeft haar dan onder de vleugels genomen… en gelukkig maar! Want na tests bleek ze positief te zijn op Neospora, een parasiet waar ze nooit meer vanaf komt.
Positief testen op Neospora is genoeg om de koop van een rund te herroepen. Dus op eender welk bedrijf waar Paula was terecht gekomen, was de volgende logische stap het slachthuis geweest. Een rund met Neospora kan namelijk geen kalfjes krijgen, de zwangerschap wordt halfweg afgebroken en het kalfje wordt geaborteerd.

Maar in de Ark worden geen dieren gefokt dus mag ze hier gerust haar leventje slijten.

Het zijn wel echte veelvraten dus zoeken we financiƫle steun!
We zoeken dus peters of meters die 20 euro per persoon kunnen bijdragen. Voor dat bedrag heeft ze iedere dag verse groenten, korrels, gras, hooi en warm stro onder haar bips om op te slapen.

Update: Op 2/05/2020 hebben we besloten Paula haar leven te laten slijten bij de collega’s van Forrest & Friends VZW. Daar zijn we 100% zeker dat Paula in de kudde soortgenoten mag gaan leven en dat ze heel zeker niet zal worden uitgebuit, noch zal worden geslacht.
Soms moet je durven erkennen dat anderen gewoon beter kunnen dan wat je zelf doet.
Gust, ons Dexter stiertje, was gewoon te klein om bij haar te staan. Paula is dominant naar hem toe, waardoor dat hij ook niet aan alle voeding geraakte die nodig voor hem is. Dat zal tegenover evenwaardige soortgenoten wel anders zijn, ze zal haar daar beter thuis voelen.

We zijn blij dat ze naar Forrest en Friends kon gaan en zijn de mensen van daar heel dankbaar.
Het ga je goed, lieve Paula.