Lewis zoekt meters en peters


”De moeder van Lewis was een grote melkgeit. Op zich geen probleem… behalve het feit dat hij simpelweg niet aan de uier raakte om te kunnen drinken.”

Lewis werd geboren op 7 december 2022 als bokje van een grote melkgeit. Dat is op zich geen probleem natuurlijk, behalve het feit dat Lewis simpelweg niet aan de uier van zijn veel grotere moeder raakte… Drinken bij haar was dus geen optie. We schoten meteen in actie met het geven van de nodige biestmelk. Bij overmaat van ramp kwam de moeder enkele dagen later te overlijden. Lewis werd dus al snel een papfleslammetje, maar wel eentje waarvoor we met veel plezier de nachtshiften doorstonden. Hij bleek zich al snel te ontpoppen tot een sterk en energiek geitje.

In afwachting van zijn castratie en de nodige vaccinaties verbleef hij vaak is bijzonder gezelschap. ’s Nachts wachtte hem een knus binnenhok op in de buurt van de katjes, voorzien met korrels, een warme laag stro en wat hooi om op te knabbelen. Overdag kon hij terecht in het buitenverblijf bij de konijnen om zich wat uit te leven. Hij is dus een papfleslammetje dat soms wat weg heeft van geiten, katten én konijnen! Lefgozer Lewis mag binnenkort natuurlijk gewoon onze geitenkudde gaan vergezellen.

Wie meter of peter wordt van Lewis draagt met €15 bij in de kosten van zijn voeding, hooi, stro, dierenartskosten…

Huidige meters en peters van Lewis:

  • Sabine & Paul

Wilt u het engagement aangaan voor Lewis?