Wie zijn we?


Sinds 1 september 2022 heeft de Ar Van Pollare een volledig nieuw bestuur. Zowel Els als Hans zijn moeten stoppen wegens gezondheidsreden.

Wij zijn Sarah, Ellen en Geert samen met het team gaan we de Ark Van Pollare verder uitbouwen voor zowel dier als mens.

Ellen en Geert zijn al jaren de kracht achter dierenasiel en zorgboerderij Huppeldepup vzw uit Humbeek, doordat ze niet nieuw zijn in het gebeuren van asiel en zorgboerderij kon Sarah geen betere bestuurspartners vinden dan zij 2.

 

De komende tijd gaat het bestuur de werking optimaliseren en de zorgboerderij uitbouwen, het mobiele boerderij concept van Huppeldepup vzw zullen we ook hier verder uitbouwen om zo het bereik hiervan groter te maken.

Hieronder vind je een stukje wat we nu kunnen noemen de geschiedenis van de Ark Van Pollare.ArkVanPollare_LOGO

Hans en Els woonden in Pollare en konden we wonen zoals ze steeds wilden: zij en hun diertjes. Kippen, cavia’tjes, een pony…  Het was echt hune droom. Maar al snel vonden mensen de weg naar onze woning: Of we geen pony konden opvangen… “Tgoh ja, wat palen en draad extra, groter schuilhok… Geen probleem.” En of er geen plek was voor een hond uit het asiel? En nog eentje? En soms geen plek voor konijntjes bij jullie? En…? En…?
Ze hebben toen de zaken besproken met de kinderen. Tenslotte vroegen ze meer en meer hulp aan hen, als ze hier waren. Het werd enorm veel werk. Ook op vakantie gaan, zat er niet meer in. De kinderen waren enthousiast en besloten er ook 100% voor te gaan. En geen vakantie meer… dat vonden ze niet erg. Een leuke daguitstap vonden ze meer dan genoeg.

Maar het aantal dieren steeg en bleef stijgen: Kippen, geiten, vogels, cavia’s, konijnen, pony’s… Ze hadden wel de tijd om ze allemaal te verzorgen maar financieel kwam er een probleem. Nooit was er nog geld in huis voor extra’s: alles ging volledig naar de dieren. Voeding, stro, hooi, dierenartsen,… Op een dag waren er bvb. zware kosten aan de auto en… er moest een keuze worden gemaakt. Dus de auto werd van de hand gedaan en zo gingen we weer door.
Iedere normale mens zou hebben gezien dat de situatie onhoudbaar werd, maar wij zagen niets: doorgaan was de missie.
Sterker nog: er stond alweer een winter voor de deur, dus… extra hokken, extra hooi, extra stro, extra voeding,…
Meer en meer mensen vroegen hoe ze konden helpen, we bedankten beleefd maar aanvaardden niets. Ze begonnen wel na te denken: als we nu de eieren eens verkochten? Of er advocaat van maakten en deze verkochten op een kerstmarkt? En van de walnoten konden we lekkere likeur maken…
Veel extra werk maar daar konden we een centje mee verdienen… Voor de dieren, uiteraard.
Maar als ze dit wouden doen, moest het gebeuren zoals het hoorde: Transparante vzw oprichten en iedereen die iets doneerde of kocht, moest kunnen weten wat er met de centen gebeurde. En toen gingen we er helemaal voor: Vzw oprichten, verschijnen in staatsblad, boekhouder erbij, website, enzovoort.

Vijf jaar na de start van de Ark van Pollare (2019) kregen we een mooi aanbod van L&S Vastgoed. Dankzij hen konden we naar een mooi pand verhuizen te Lennik. Groter, meer dieren, meer hulpvragen, agrarische zone…
We zullen nooit het pittoreske Pollare vergeten waar alles ontstond, maar helaas werd het allemaal wat krap…

 

In 2021 kreeg Hans te kampen met gezondheidsproblemen waardoor hij besloot uit de VZW te stappen. Els, Christiane en Silke namen sindsdien het bestuur van de Ark van Pollare verder op zich.

En voila; hier zie je online het resultaat van wat we doen. Je kan alles ook volgen via onze facebookpagina.
Om het échte werk te zien, kom je beter eens langs.
Dit kan zowat altijd, na even te bellen of mailen. Gezien wij ook mensen met een werkstraf te werk stellen, minderjarigen met een time-out, etc… werken we enkel op afspraak.

Intussen zijn we een erkende opvang voor weidedieren / neerhofdieren / konijnen / knaagdieren /… Je kan ons asiel terugvinden bij de erkende asielen van de FOD, onder het nummer Hk30216229.
We doen ook al een tijdje niet alles meer zelf, gelukkig. Iedere week kunnen we rekenen op meerdere vrijwilligers. Zij staan er iedere keer weer om ons te helpen maar ook vaak om u te woord te staan.

Het vaste team

Dit team wordt nog verder uitgebreid met mensen uit verschillende trajecten, mensen met een werkstraf, leerlingen met time-out, vrijwilligers voor evenementen en uitzonderlijke werken en stagiaires dierenzorg etc etc…