Wolf zoekt meters en peters!


Blaasfestijn

Deze waanzinnig mooie kater werd samen met een drietal andere katjes bij ons binnengebracht via het zwerfkattenplan van Lennik. Net als andere zwerfkatten werd hij, gechipt, gevaccineerd en steriel gemaakt. Daarna werd er gekeken of deze katjes eventueel geschikt waren voor adoptie, wat helaas niet het geval was. Van zodra we in hun verblijf stapten, werden we getrakteerd op één groot blaasfestijn. Wie ook maar in de buurt kwam, bekocht dat met een krachtige krab of een snelle beet.

Het was duidelijk, deze katten waren absoluut niet klaar voor adoptie. Gezien hun leeftijd was het quasi onmogelijk om ze nog sociaal te krijgen en daarom gingen we op zoek naar een plek om hen te plaatsen als stalkatjes. Zo konden ze naar hartenlust jagen en kregen ze voeding en een slaapplekje in ruil, zonder al te veel menselijk contact. Helaas bleek het niet simpel om zo’n plek te vinden… Na lang zoeken besloten we hen dan maar een kans te geven hier op De Ark.

Wolf

Omdat één van de katjes na vrijlating op zijn eentje door het leven ging als een ‘lone wolf’, doopten we hem tot Wolf. We kwamen hem geregeld tegen op zijn slaapplekje tussen het stro en initieel waren de interacties hetzelfde als vroeger: blazen en wegsprinten. Maanden gingen voorbij en Wolf evolueerde langzaam van een schuwe, blazende, krabbende, bijtende en quasi onhandelbare kat naar een kat die opeens interesse toonde in mensen. Hij begon ons vanop een veilige afstand te volgen doorheen het terrein. Hij gaf ons af en toe zelfs kopjes… vanop een halve meter verwijderd van ons, maar toch! Langzaamaan begon hij te genieten van menselijke interactie en de kopjes kwamen steeds dichterbij. Met veel geduld en positieve interacties lukte het uiteindelijk om hem te aaien.

Intussen, ongeveer een jaar later, is hij een publieksfavoriet geworden onder de medewerkers en vrijwilligers, samen met Tijger en Grizzly, twee andere sociale Ark-katjes met coole dierennamen 😉 Hij laat zich vlot aaien door mensen die hij goed kent, al zijn onverwachte bewegingen en geluiden wel nog eng. Wolf maakte een enorm mooie evolutie door en daarom willen we hem hier in de bloemetjes zetten! Hij heeft zich helemaal aangepast aan het Ark-leven en geniet met volle teugen van zijn vrijheid en de aandacht die hij nu krijgt.

Meters en peters dragen met hun maandelijkse €10 bij in korrels, natvoer, snoepjes en speeltjes voor Wolf.

Huidige meters en peters van Wolf:

  • Laura Ameel
  • Astrid D’hoore
  • Jocelyne Claeys
  • Lucas Gallens

Meter of peter worden van wolf? Dat kan via onderstaande info!