Kwakkel zoekt peters en meters


Kwakkel is een kruising tussen een Canadese en een grauwe gans. Ze kwam toe in het voorjaar van 2014 en werd ons gebracht door iemand die er afstand van deed. Kwakkel heeft een pootje dat helemaal krom staat, in een hoek van 90°. Ze is zo uit het ei gekomen en iedereen raadde de persoon die afstand deed aan, om het gansje te doden. Het zou ver gekomen zijn, moesten we in de mensenwereld iedereen zomaar vermoorden die een afwijking heeft. Dus plaatsten we haar op onze weide.

We hebben lang moeten zoeken om voor Kwakkel de juiste plek op de weide te vinden. Te groot kan niet want dan raakt ze moeilijk aan voeding en drinkwater, te klein mag ook niet want dan wordt ze onrustig. Ze zat een tijdje bij de geitjes maar daar was het toch te druk en raakte ze amper aan eten… Tegenwoordig zit ze bij in de ruime konijnenweide en daar heeft ze het prima naar haar zin met haar schelp als zwembadje.

De eerste twee winters heeft ze het hier moeilijk gehad maar de laatste twee winters spartelt ze rustig en veel sterker door.
De vraag is even gerezen of we haar pootje niet beter konden amputeren maar… ze gebruikt het veel voor haar evenwicht e.d. Dus hebben we besloten het te laten voor wat het is.

Ze kan onmogelijk nog bij andere ganzen en ze heeft nood aan haar vaste plek, heel specifiek allemaal: niet te groot maar ook niet te klein, niet alleen maar goed uitgedokterd bij welke dieren dan wel, waterpartij maar niet te veel of te diep,…
Deze foto is één van de weinige foto’s waar ze met een andere gans samen te zien is.

Voor Kwakkeltje zijn we op zoek naar peters en meters die 5 euro storten per maand per persoon. Zo kan ze blijven genieten van groentjes, brood, korrels, fruit, etc…

Huidige peters en meters van Kwakkel:

– Katleen Roelant
– Karen Heyvaert
– Hilde Van Geyt
– Britt Gevaert
– Sven Van Der Keelen
– Gavinus De Winter
– Hanne Uyttendaele

Er zijn momenteel 7 peters of meters voor Kwakkel.

Je wil het engagement aangaan voor dit dier? En er zijn nog plaatsen open?
Geef bij uw bank (via homebanking, app, aan het loket,…) de opdracht een permanente betaling te starten naar ons rekeningnummer BE71 3631 3202 9669 op naam van Ark van Pollare vzw. Kies als mededeling de naam van het dier.
U kiest zelf de dag van de maand dat u het beste uitkomt (bvb iedere 10de van de maand) en u laat het ons weten via mail (info@arkvanpollare.be).
Indien we mogen, plaatsen we dan uw naam bij het betreffende dier als peter of meter. Indien u liever anoniem blijft, respecteren we dat uiteraard.
U kan zelf, indien gewenst, ten allen tijde deze permanente opdracht weer stopzetten. U hoeft geen reden op te geven, maar laat de stopzetting even weten via mail. Zo kunnen we daar rekening mee houden en eventueel op zoek gaan naar andere peters of meters.
De Ark van Pollare vzw dankt u om een peterschap of meterschap te overwegen.