Arno zoekt peters en meters


Update!

Arno ruilde De Ark in voor een nieuwe opvang: De Zonnegloed. De verblijft er eerst enkele weken in quarantaine, waarna hij geïntroduceerd zal worden in de groep wasberen. Hoewel Arno hier enorm graag gezien werd, gunnen we hem een plekje waar hij naar hartenlust kan ravotten met soortgenoten en waar er voor hem ongetwijfeld een nieuwe wereld zal opengaan!

Arno is een wasbeer die we, na een hulpvraag, uit de Ardennen weg haalden.
Een uitbater van een camping, zijn naam is Arno, belde ons op met een probleem: iedere ochtend hoorde hij lawaai uit een vuilniscontainer komen. Iedere ochtend ging hij naar die container, legde deze plat, opende het deksel, en daar stoof de wasbeer het bos in.

Voor hem was het dagelijkse kost voor enkele maanden, hij was niet anders meer gewoon. De wasbeer kwam de hele nacht zijn buikje vullen in de afvalcontainer en daarna ging hij in het bos slapen tot de volgende nacht eraan kwam.
Tot op een dag een jager Arno aansprak: wasberen staan op de lijst van uitheemse invasieve exoten. Dat wil zeggen dat ze schade toebrengen aan de eigen fauna en flora en daarom… moeten worden vernietigd. Met andere woorden, ze zouden hem neerschieten.

Dit zag Arno uiteraard niet zitten. Hij belde ons op omdat wij, in samenspraak met het ANB (agentschap natuur en bos), deze dieren mogen opvangen.
Daarop hebben we een heel ruime kooi ( 5 meter op 3 meter en 2,5 meter hoog) geïnstalleerd voor de wasbeer en zijn we er, vroeg in de ochtend, om gereden.
Vertrek om 5u, aangekomen om 7u, wasbeer in transportbox geplaatst en terug 2 uur richting Ark.
Maar niet zonder tussenstop bij de dierenarts: hij werd meteen gecastreerd en (gelukkig negatief) getest op rabiës.

En sindsdien woont de wasbeer hier en vernoemden we hem naar de campinguitbater die zijn leven redde door ons op te bellen.

Zijn favoriete tijdverdrijf is ofwel slapen, ofwel in de gaten houden wie er allemaal voorbij komt en wat deze mensen aan het doen zijn. Zijn beste momenten zijn echter het moment dat er iemand naar hem toe komt en.. dat het etenstijd is.
Arno eet fruit, hondenbrokken, groentjes,… Er is eigenlijk niet veel dat hij niet lust. het is aan ons om daar wat controle op te houden zodat hij geen overwicht gaat ontwikkelen.

Kooi verrijking is bij Arno heel belangrijk: denkspelletjes, leuke slaapplekken creëren,… Het is en blijft creativiteit vragen van onze dierenverzorgers.
Maar intussen is Arno van een wild roofdier omgetoverd in een guitigaard die zelfs op je schoot komt gekropen… als er maar eten voor in de plek komt.

Vermits Arno een invasieve exoot is, zal hij nooit meer ter adoptie komen of worden vrijgelaten. Hij zal dus levenslang in een opvang verblijven.

Voor uw bijdrage van 12 euro per maand, zorgen wij voor gevarieerde en degelijke voeding en alle medische kosten. Een dikke laag vers stro onder zijn poep in het nachthok, maar ook klimmogelijkheden, hangmat, speelgoed,… worden uiteraard ook aangeboden.

Huidige peters en meters van Arno:
– Nina Janssens
– Dylan Banckaert
– Dina Vander Beken
– Klas 4A van GBS Jongslag en Juf Evi
– Chantal & Hans
– Van Der Kelen Sven
– Arnaud

-Katrien

– Aerts Lynn

– Tine Bigare – Jesse

– Familie Boschmans

– Jan & Ellen Verroest – Hollevoet

– Eva Nyffels

Arno heeft momenteel 13 peters of meters.


Je wil het engagement aangaan voor dit dier?
Geef bij uw bank (via homebanking, app of aan het loket,…) de opdracht een permanente betaling te starten naar ons rekeningnummer BE71 3631 3202 9669 op naam van Ark van Pollare vzw. Kies als mededeling de naam van het dier.
U kiest zelf de dag van de maand dat u het beste uitkomt (bvb iedere 10de van de maand) en u laat het ons weten 
via mail (info@arkvanpollare.be).
Indien we mogen, plaatsen we dan uw naam bij het betreffende dier als peter of meter. Indien u liever anoniem blijft, respecteren we dat uiteraard.
U kan zelf, indien gewenst, ten allen tijde deze permanente opdracht weer stopzetten. U hoeft geen reden op te geven, maar laat de stopzetting even weten via mail. Zo kunnen we daar rekening mee houden en eventueel op zoek gaan naar andere peters of meters.
De Ark van Pollare vzw dankt u om een peterschap of meterschap te overwegen.