Ark van Pollare verhuist naar Lennik.


Het is zover! We hebben lang moeten wachten, maar nu mogen we vrijuit spreken: De Ark van Pollare vzw verhuist begin 2019 naar het mooie Brabantse Lennik.

Ok, dat kan tellen als nieuws maar… eigenlijk zat het er aan te komen. Althans: de Ark werd te klein, dat kon iedereen die hier ooit was aan alles zien. Te weinig weide, te weinig stallen, te weinig ruimte voor (vaak moeilijkere) gesprekken,…
We hebben een hele tijd zitten zoeken in een straal van 20km rond Pollare en kwamen dus uiteindelijk uit in Lennik. Op exact 11 km van de huidige Ark, 9km in vogelvlucht.
Daar stond het pand dat aan alles voldeed: veel weidegrond, vergunde bijgebouwen (stallingen), genoeg parking, kantoorruimte, plaats voor private gesprekken, zelfs plaats voor terug enkele privé-vertrekken om in te wonen!
Hebben wij de lotto gewonnen? Het voelt wel zo, maar neen, toch niet.  Het zijn de mensen van L&S vastgoed die ons deze kans geven. Zij hebben hiervoor heel diep in de buidel getast, aan ons om het waar te maken.
Wij vangen dieren op, zij vangen een heel dierenasiel op!
We zijn hen enorm dankbaar voor deze unieke kans!
De komende maanden zullen er zijn van veel en hard werken: opfrissen, kuisen, inpakken, verhuizen, afsluiten,…
Toch blijft ook de huidige Ark verder gaan: dieren verzorgen, dieren ophalen, mensen begeleiden,…

We zijn de stad Ninove – en in het bijzonder het pittoreske Pollare – enorm dankbaar voor alle kansen die we kregen. We hebben zaken mogen en kunnen doen die aan het ongelooflijke grenzen. We hebben soms voor lawaai gezorgd, soms voor wat overlast, soms zelfs voor nachtlawaai, al eens voor een uitgebroken stier in een tuin of een straat vol schapen… (jaja, allemaal echt gebeurd!  ) maar heel vaak werd dat met de mantel der liefde bedekt.
Toch is het nu tijd om uit een verborgen hoekje in een woonzone te treden en te gaan naar grotere oorden en te groeien. We hebben heel vaak geprobeerd het tegen te houden maar de Ark van Pollare blijft groeien, zelfs met de voet op de rem. Meer meldingen, meer opnames van dieren, meer afhalingen van dieren, meer vraag naar begeleiding van mensen… Het is een vicieuze cirkel geworden.

De komende maanden zullen we hier af en toe een update geven over hoe alles verloopt, maar intussen blijven we doen wat we altijd deden: dieren verzorgen, dieren ophalen, dieren ter adoptie plaatsen, mensen begeleiden die het even moeilijker hebben, …
Er zal niets wijzigen aan de werking van onze Ark, hooguit wat meer werk verzetten, misschien wel op een meer comfortabele manier als we het slim aanpakken…

En de komende maanden… zullen we dubbele shiften draaien, hopelijk met de hulp van veel mensen. (hint aan onze vrijwilligers )

Persartikels vind je hier, hier en hier.