Lore zoekt meters en peters


Lore is een geitje dat na een dramatisch voorval bij ons binnen kwam in 2017. In haar vorige thuis stond ze samen met een ander geitje maar op een dag sloeg het noodlot toe. Ondanks vele voorzorgen en veel verwoede pogingen om het af te leren, is de hond des huizes toch van het afgesloten stuk tuin geraakt en bij de geitjes terecht gekomen. De hond leverde daar een ware veldslag en één geitje werd levensgevaarlijk verwond. De eigenares van de geitjes zat zwaar verveeld met de zaak en was doodsbang dat het nog zou gebeuren nu de hond had gevonden hoe hij bij de geiten raakte. De eigenaars zelf hadden geen idee hoe de hond bij de geiten kon geraken en konden dus geen maatregelen nemen hier tegen. Afwachten tot het nog eens gebeurde, was geen optie…

Het zwaar gewonde geitje werd naar de dierenarts gebracht waar het overleed. Het geitje dat het geweld had doorstaan met slechts enkele bijtwonden, kwam naar hier. We verzorgden haar met het oog op adoptie. Maar al snel bleek dat Lore het niet kon vinden met de andere geitjes. Haar verleden speelde haar duidelijk parten: trauma door de aanval van de hond en het verlies van haar soulmate… Ze geraakte zelfs niet aan eten bij de andere geitjes, al voederen we steeds wijd verspreid zodat iedereen zou kunnen eten. Ze vermagerde zienderogen.

Net in die periode kwam Ray (de ree) alleen te staan omdat zijn vriendjes werden geadopteerd. Een, op het eerste zicht, dom idee aan de eettafel op een middag bleek wel een oplossing te zijn. “Waarom proberen we Lore eens niet bij Ray te zetten?” Ze treurden allebei om verlies van vriendjes. Ray was paniekerig omdat hij plots alleen stond en Lore kon maar niet aarden in de grotere groep geitjes.

Zo gezegd, zo gedaan. Lore kwam meteen terug enkele kilo’s bij en Ray was niet langer paniekerig. Als dit de oplossing is dan blijven ze voor altijd samen. Lore en Ray. Of.. het verhaal van de vriendschap tussen een ree en een geit.
Hun grootste hobby? Het raam (plexi) uit hun stal duwen en dan met de kin op de vensterbank naar buiten loeren… Uren gaan er zo op een dag voorbij.

2020: Intussen staat Lore tussen soortgenootjes waar ze heel gelukkig is en ook de herten staan samen.

Voor haar, Lore, zoeken we mensen die 8 euro per maand willen sponsoren. Voor die centen kan Lore blijven genieten van fruit, groentjes, korrels, onbeperkt hooi en veel warm stro in haar nachthok.

Huidige peters en meters van Lore:

– Ineke Vander Aa (Shewolf)
– Nele
– Rene
– HolidaysinBelgium
– Joke & Georgy
– Mariska Veldman
– Lieve Vehent
– Pollet Joske
– Amber Vandewalle
– Daniel
– Chantal & Hans

Momenteel zijn er 11 peters of meters voor Lore.

Je wil het engagement aangaan voor dit dier? En er zijn nog plaatsen open?
Geef bij uw bank (via homebanking, app, aan het loket,…) de opdracht een permanente betaling te starten naar ons rekeningnummer BE71 3631 3202 9669 op naam van Ark van Pollare vzw. Kies als mededeling de naam van het dier.
U kiest zelf de dag van de maand dat u het beste uitkomt (bvb iedere 10de van de maand) en u laat het ons weten via mail (info@arkvanpollare.be).
Indien we mogen, plaatsen we dan uw naam bij het betreffende dier als peter of meter. Indien u liever anoniem blijft, respecteren we dat uiteraard.
U kan zelf, indien gewenst, ten allen tijde deze permanente opdracht weer stopzetten. U hoeft geen reden op te geven, maar laat de stopzetting even weten via mail. Zo kunnen we daar rekening mee houden en eventueel op zoek gaan naar andere peters of meters.
De Ark van Pollare vzw dankt u om een peterschap of meterschap te overwegen.