Jaquelientje zoekt peters of meters


Jaquelientje is een speciaal geval. Ze kwam hier terecht op een heel bizarre manier in de winter van 2013. Een schapenhouder had heel wat kilometers gereden om een lot schapen op te kopen. Toen hij aan de betreffende boerderij aankwam stonden de schapen hem mooi op te wachten, volgens afspraak. Maar Jaquelientje stond er ook bij. De boeren lieten weten dat de zaak simpel in elkaar zat: hij kon de schapen meenemen aan de afgesproken prijs, maar dan moest hij Jaqueline ook mee nemen. De man zag het niet zitten om al die kilometers te hebben gereden voor niets en nam dus het hele lot schapen mee, samen met de shetlander pony. Eens thuis gekomen hield hij zich bezig met de schapen en de pony… moest haar plan maar wat trekken… de man in kwestie kende alles van schapen maar koos nooit voor de pony.
Toen wij uiteindelijk melding kregen van dit dier, zochten we haar op. Ze zag er verschrikkelijk uit. Het leek wel een dode pony die rechtop stond: doffe blik, uitgemergeld,… Van waar zij kwam, was niet de ideale droomstart voor een pony.
We betaalden de man 150 euro en namen haar mee. (Jaja, toen ging dat nog zo…)

Ze had meteen een connectie met Ramses, de gecastreerde pony van de dochter des huizes. Ramses verzorgde haar vacht door al het dode haar er van tussen te halen met zijn tanden. Hij ging steeds tussen een verzorger en Jaqueline staan, zodat ze zich veilig voelde. Ze kon amper stappen en leek wel helemaal stijf te zijn. Maar Ramses deed alles voor haar.
We deden er meer dan een jaar over om haar neus eens te mogen aanraken…
Stilletjes aan nam ze wat broodnodige kilo’s, werd ze soepeler en liet ze ons beetje per beetje toe in haar enge wereldbeeld.

Jaquelientje, Ramses & Urbanus

Intussen is ze mooi op gewicht en als er eten te scoren valt, is ze er als de kippen bij. Ze heeft plezier op de weide en heeft haar levensvreugde terug gevonden. De connectie tussen haar en Ramses is er nog steeds ‘opmerkelijk’ te noemen en dat is de reden waarom ze hier blijft. Neem haar weg van Ramses en haar wereld en vertrouwen zakt weer als een kaartenhuisje in elkaar.
Intussen is ze met alles in orde (chip, hoefjes, gewicht, ontworming,…) en heeft ze het, op haar manier, naar haar zin. Een echte knuffelkont naar mensen zal het nooit worden, maar misschien zijn we meer dan blij dat we haar verleden niet kennen. Ze komt naar ons toe, we mogen haar aanraken… en dat is voor ons meer dan voldoende.

Voor haar zijn we op zoek naar peters of meters die 12 euro per persoon kunnen sponsoren. Hiervoor krijgt Jaqueline dagelijks korrels, hooi, groenten en fruit. De stalling wordt voorzien van veel warm stro om zo lekker knus de nacht door te komen.

Huidige peters en meters van Jaquelientje:

– De Bock Eva
– Annie & Luc
– Wendy De Boeck
– Joke & Georgy
– familie Michiels
– Kristin Mortelmans
– Dominique Frix
– Jente Coppieters
– Lien Michiels
– Lefever Lies
– Vanessa Bombeeck
– Chantal & Hans

Er zijn momenteel 12 peters of meters voor Jaquelientje.

Je wil het engagement aangaan voor dit dier?
Geef bij uw bank (via homebanking, app of aan het loket,…) de opdracht een permanente betaling te starten naar ons rekeningnummer BE71 3631 3202 9669 op naam van Ark van Pollare vzw. Kies als mededeling de naam van het dier.
U kiest zelf de dag van de maand dat u het beste uitkomt (bvb iedere 10de van de maand) en u laat het ons weten 
via mail (info@arkvanpollare.be).
Indien we mogen, plaatsen we dan uw naam bij het betreffende dier als peter of meter. Indien u liever anoniem blijft, respecteren we dat uiteraard.
U kan zelf, indien gewenst, ten allen tijde deze permanente opdracht weer stopzetten. U hoeft geen reden op te geven, maar laat de stopzetting even weten via mail. Zo kunnen we daar rekening mee houden en eventueel op zoek gaan naar andere peters of meters.
De Ark van Pollare vzw dankt u om een peterschap of meterschap te overwegen.