Ideale zoekt peters en meters


+ Ideale overleed op 1/09/2020 op de leeftijd van 44 jaar.
Ideale zoekt geen meters en peters meer.

Ideale kwam aan in de Ark van Pollare na de zomer van 2017.
Ooit kreeg een klein meisje een grote D-pony cadeau bij haar thuis en haar hele verdere leven zou in het teken staan van deze lieve jongen. En dat heeft ze prima gedaan! Maar kleine meisjes worden groot. En als die goed studeren, krijgen ze een verantwoordelijke job. En na heel veel jaren voelde het groot geworden meisje dat ze niet meer genoeg tijd had om hem genoeg aandacht te geven. Het gezelschapspaard dat bij Ideale verbleef in het verleden, was er niet meer… Niet ieder paard heeft het geluk deze hoge leeftijden te halen.

De dame nam contact met ons op en na enkele verkennende gesprekken, besloten we het gewoon te proberen. Een paard van die leeftijd tussen de schapen, de pony’s, de lama’s… het was een gewaagde maar gecontroleerde gok. Ideale is oud, wijs, heeft cushing (meer info over cushing vind je hier), is gesteld op zijn rust,… Ideale is eigenlijk alles wat niet zou samengaan met het zot geweld op onze weide.

Maar wonderwel pakte het mooi uit: Ideale genoot van al dat gedoe rond hem. Je zag hem gewoon stralen en hij zocht meteen contact met de shetlanders. Ok, de lama’s.. daar was hij niet gek op, maar ook dat keerde vrij snel. Zelfs met de koeien komt hij overeen. En heel af en toe zien we dat het zot uurtje van de shetlanders wordt ingezet en dan gaat Ideale gewoon mee spelen met de pony’s. Minder intensief, minder zot,… maar zeker niet minder gemeend. Soms doet hij ons versteld staan van welke sprintjes hij nog uit zijn oude knoken kan halen en dan zie je hem ook echt genieten.

Ideale is meer dan goedgekeurd door ons en de andere dieren en gezien zijn hogere leeftijd (eigenlijk enorm hoge leeftijd) wordt de Ark van Pollare de laatste halte in zijn leven. Aangepaste voeding doet hem goed maar ook zijn omgeving. Hij wordt twee maal per dag apart gezet om rustig te kunnen eten. Voor deze oude jongen is goede en aangepaste voeding heel belangrijk.

We verafschuwen de dag dat hij hier niet meer zal zijn en toch kan die dag er morgen zijn… Maar daar denken we niet aan. Als hij ’s ochtends gedaan heeft met eten komt hij ons groeten aan het raam, dan zijn we allemaal blij dat we elkaar allemaal terug zien.

Voor deze jongen zoeken we mensen die elk 20 euro willen sponsoren. Hiervoor krijgt hij dagelijks groentjes, fruit en hooi, maar ook zijn duurdere, aangepaste, kwaliteitsvoeding en zijn supplementen.

Eeuwige meters en peters voor Ideale:

– Bombeeck Vanessa
– Joke & Georgy
– Patricia Haelterman
– Luc Kuipers
– Diane & AndrĂ©
– Paul Dubois

We zoeken geen peters of meters meer voor Ideale.