Gilbert & Mathilde zoeken peters en meters


Ook vaste klanten in ons asiel zijn damhertjes. Er zijn verschillende redenen waarom herten hier terecht komen.
Men kan er niet meer voor zorgen, ze breken regelmatig uit, er zijn er ’te veel’ gefokt, de mama overleed tijdens of meteen na de geboorte van het kleintje…

Sommigen worden herplaatst maar evengoed zijn er ook vaste bewoners bij.

De foto’s van hierboven zijn foto’s van een inbeslagname in een Vlaams-Brabantse gemeente. Zes herten stonden op een aanhangwagen, klaar om geslacht te worden. Gelukkig konden agenten dit voorkomen. Het is één van de meest walgelijke plekken waar we ooit kwamen: Heel de site was ingericht als illegale slachtplek, inclusief gegraven kanaaltjes om het bloed af te voeren. Gelukkig konden we de zes hertjes mee nemen naar het asiel.
Tegelijk was het ook een heel spectaculaire en indrukwekkende inval door de politiediensten, inclusief bezoek van de procureur en helikopter boven de site. Het is een inbeslagname die we nog lang zullen onthouden.

Vier van de hertjes hebben we kunnen herplaatsen, de twee meest schuwe hebben we gehouden. Eentje is intussen overleden.

Zij (Mathilde) loopt bij een gecastreerd bokje (Gilbert) dat we hebben opgevangen omdat het, na een verhuis, niet bij de eigenaars kon blijven. De vreemde toestand van zijn gewei heeft te maken met zijn castratie uit het verleden. Herten worden beter steriel gemaakt op de correcte manier, zo niet krijgen ze problemen met hun gewei. Helaas is het nu onomkeerbaar.

Herten hebben vooral gras en/of hooi nodig en specifieke korrels. Voorts snoepen ze graag van wat groentjes, wat fruit,…

Hun relatief ‘goedkoop’ dagelijks onderhoud wordt helaas compleet teniet gedaan door de hoge medische kosten: Wat er ook aan een hertje dient te gebeuren, in 99% van de gevallen moet het worden verdoofd wat steeds een aanzienlijke kost is.

Voor onze hertenweide zijn we op zoek naar mensen die maandelijks 15 euro per maand willen betalen. Daarvoor krijgen ze hier uiteraard hun vaste stek, een ruim en warm schuilhok,… maar ook wordt er niet bespaard op de medische kosten. Hebben ze hulp nodig, komt de dierenarts. Hoge kost of niet.

Huidige peters en meters van onze hertjes:
– Saskia Sonia Hermans Lemmens 
– Marianne Van Bellinghen 
– Tim De Braeckenier

– Marie & Pieter
– Chantal & Hans

Er zijn momenteel 4 peters of meters voor de herten.

Je wil het engagement aangaan voor deze dieren?
Geef bij uw bank (via homebanking, app of aan het loket,…) de opdracht een permanente betaling te starten naar ons rekeningnummer BE71 3631 3202 9669 op naam van Ark van Pollare vzw. Kies als mededeling de naam van het dier.
U kiest zelf de dag van de maand dat u het beste uitkomt (bvb iedere 10de van de maand) en u laat het ons weten 
via mail (info@arkvanpollare.be).
Indien we mogen, plaatsen we dan uw naam bij het betreffende dier als peter of meter. Indien u liever anoniem blijft, respecteren we dat uiteraard.
U kan zelf, indien gewenst, ten allen tijde deze permanente opdracht weer stopzetten. U hoeft geen reden op te geven, maar laat de stopzetting even weten via mail. Zo kunnen we daar rekening mee houden en eventueel op zoek gaan naar andere peters of meters.
De Ark van Pollare vzw dankt u om een peterschap of meterschap te overwegen.