Bruno zoekt peters en meters


Bruno… de Jersey stier (gecastreerd dus eigenlijk een os) is een vaste bewoner van de Ark van Pollare vzw.

Op een dag moesten we naar een dorp in Oost-Vlaanderen voor een inbeslagname van enkele schapen en geiten. Maar toen we aankwamen wisten we niet at we zagen… We namen die dag wel 50 schapen en geiten in beslag, een ezel, runderen,… hoe meer we rond keken, hoe meer dieren we tegen kwamen.

Op een bepaald moment leek het alsof we klaar waren maar ons oog viel plots op een vreemd gat in een muur. We keken door het gat naar beneden en zo’n twee meter lager zagen we kalfjes staan. Ze stonden tot aan hun buik in het vuil en de mest.

Eén van onze medewerkers is dan in die put gesprongen om daar vast te stellen dat er 4 kalfjes stonden op het lichaam van een vijfde, helaas reeds dood, soortgenootje.

Met man en macht hebben we dan de 4 kalfjes uit de put gehaald. Toen ze op de, door ons gehuurde, veewagen stapten, zagen velen van ons een beeld dat nooit meer zal worden vergeten: 1 kalfje moest plassen en het andere kalfje begon daar meteen als gek van te drinken. De dieren werden haast gek van honger en dorst.

Helaas zijn we in de weken erna één van de vier kalfjes verloren. Deze had niet meer genoeg fut om terug te vechten. Op de eerste foto’s kan je zien hoe de dieren er uitzagen toen ze hier arriveerden en hun eerste weken hier.

Twee kalfjes verhuisden naar het dierenasiel Animal Trust te Melle en eentje bleef in de Ark wonen, als weidemaatje van Gust, onze Dexter stier (ook een os).

Runderen houden kost helaas veel geld. We hebben er veel extra weide voor nodig en in de winter zit je al snel aan een volledige baal hooi en nog vele tientallen kilo’s ruwvoer. Nog niet gesproken van de vele liters water die ze dagelijks aangevoerd krijgen. Reken daarbij jaarlijks de controles op IBR die verplicht zijn en dat maakt een rund houden vrij prijzig.

Daarom zoeken we mensen die bereid zijn 20 euro per maand te doneren voor Bruno.
Hiervoor kunnen wij hem massa’s vers gras leveren (verschillende weides) in de zomer en in de winter zijn hooi, krachtvoer, ruwvoer,… en vergeet uiteraard de snacks niet zoals een appeltje, witloof, wortels,…

Huidige peters en meters van Bruno:
– Chloe Somville
– Familie Saeys
– Marijke De Vos
– Vanessa Bombeeck
– Joeri & Jolien
– Chantal & Hans

– Kap & Sfeer

– Lauren & Simon

Bruno heeft momenteel 7 peters en meters.