Peter van onze vereniging: Willy Sommers


Nu de Ark van Pollare vzw zich vestigde in Lennik, kon het niet uitblijven dat ook Willy Sommers kriebels kreeg voor wat er gebeurde in zijn achtertuin.
Steun werd gevraagd bij Willy en meteen onvoorwaardelijk gegeven.
Willy zal ook zijn steun verlenen als ambassadeur voor de Ark, maar heeft ook weides ter beschikking in geval van nood.

Willy: “Ik zie graag dieren en het is een evidentie dat organisaties als de Ark ons respect en onze medewerking verdienen. De werking tussen mens en dier is één van de mooiste zaken die er zijn. Mensen die beter worden van dieren, dat kunnen we toch enkel maar toejuichen?
En welke moeite kost het ons eigenlijk om dit te ondersteunen? Hen eens in de verf zetten? Al eens een foto leveren voor bvb een kalender? Dat is een kleine moeite en als de Ark daar iets aan heeft, dan doe ik dat uiteraard.
Ik ving op dat ze op bepaalde momenten (bvb na grote inbeslagnames) al eens te weinig weide ter beschikking hebben. Wel, ook daar kunnen we onze duit in het zakje doen: Als het zover is, moeten ze het maar laten weten. Wij hebben weides genoeg en dan moeten deze in beslag genomen dieren maar hier even op krachten komen.
Op hun officiële opening ben ik geschrokken van de omvang van hun project. Dat moet handen vol geld kosten en allemaal zonder subsidies… Ik heb alleen maar NOG meer waardering gekregen voor hun werking. Het is gewoon evident dat we zulke initiatieven eens in de verf te zetten.”

Foto: Antoine Bomon
Foto: Antoine Bomon