Jade zoekt meters of peters


Jade is een lama. Ze kwam hier terecht na een inbeslagname te Dilbeek in maart 2017. Daar namen we 109 dieren in beslag, samen met de politie van Dilbeek en Dierenwelzijn Vlaanderen. Ze kwam hier terecht met haar partner, Kuzco.
Zoals de meeste dieren van die inbeslagname zouden we haar (en zoon) ook ter adoptie plaatsen. Tot de dierenarts een ernstig gebrek aan haar tanden opmerkte. Deze problematiek is zo complex en specifiek dat we beslisten dat ze, samen met haar zoon (kuddediertjes) hier mocht blijven, zodat we zeker waren dat nazicht gebit op tijd zou worden uitgevoerd.
Toen ze hier terecht kwam had ze echt moeilijkheden om te eten. Nu worden haar tanden tweemaandelijks nagekeken en indien nodig behandeld.

Ook zijn ze ideaal op de weide om al onze andere dieren veiligheid te bieden: lama’s zijn namelijk te duchten tegenstanders voor vossen op strooptocht. Met alle pluimvee en andere dieren die hier lopen, zou onze weide anders een soort nachtwinkel zijn voor de vos. Met zo’n cv zijn het graag geziene gasten op onze weide, natuurlijk.

Nu ze wel kan eten, kan het allemaal niet lekker en genoeg zijn.
Daarom zoeken we peters of meters die ieder 12 euro per maand willen storten voor haar verzorging. Voor dat geld heeft ze korrels, onbeperkt hooi en iedere dag ook verse groenten en fruit. Ook haar nachthok wordt voorzien van een dikke laag stro zodat ze lekker warm heeft tijdens de nacht. ook de tandartskosten worden betaald wanneer nodig.

Meer verslaggeving over haar inbeslagname kan je hier maar ook hier terugvinden.

Jade met haar zoon

Huidige meters en peters voor Jade:

– Hanne Vandenweghe
– Kevin Cannoot – Wendy VDN – Lleana U.
– Femke
– Patricia Haelterman
– Sven Van Der Kelen
– Maria Tuyls
– Jay Schuddings
– Chantal Huygens
– Chantal & Hans

– Cien De Braeckenier en Kristof Delaere

Er zijn momenteel 10 meters of peters voor Jade.

Je wil het engagement aangaan voor dit dier?
Geef bij uw bank (via homebanking, app of aan het loket,…) de opdracht een permanente betaling te starten naar ons rekeningnummer BE71 3631 3202 9669 op naam van Ark van Pollare vzw. Kies als mededeling de naam van het dier.
U kiest zelf de dag van de maand dat u het beste uitkomt (bvb iedere 10de van de maand) en u laat het ons weten 
via mail (info@arkvanpollare.be).
Indien we mogen, plaatsen we dan uw naam bij het betreffende dier als peter of meter. Indien u liever anoniem blijft, respecteren we dat uiteraard.
U kan zelf, indien gewenst, ten allen tijde deze permanente opdracht weer stopzetten. U hoeft geen reden op te geven, maar laat de stopzetting even weten via mail. Zo kunnen we daar rekening mee houden en eventueel op zoek gaan naar andere peters of meters.
De Ark van Pollare vzw dankt u om een peterschap of meterschap te overwegen.