Bert en Bea zoeken peters en meters


Bea & Bert

Het verhaal van onze varkentjes begint bij Billie en Charlotte. Ze moeten één van de eerste dieren zijn geweest die binnen kwamen in de Ark van Pollare vzw. Een vrouw die we kennen moest afstand doen van deze twee dieren door persoonlijke redenen. Hoe het precies allemaal zat willen we privé houden maar we hadden meteen begrepen dat dit geen verhaaltje was waar mensen excuses zoeken of wat dan ook. Er was een dringende nood aan opvang van enkele dieren, waaronder Billie en Charlotte. En daar zijn we voor gegaan.

Billie & Charlotte

Hun verhuis naar hier verliep zo dramatisch (stress) dat we ze zelfs niet meer durven verhuizen naar een andere locatie. Van alle varkentjes die we ooit verhuisden, waren zij twee de meest stresserende dieren die we ooit zagen. Zij waren natuurlijk niet verwaarloosd (integendeel) en werden plots weggerukt uit hun knusse thuis waar ze zowat alles hadden wat varkentjes graag hebben.

Billie zijn we bijna verloren door de stress en Charlotte krijste zowat alles bij elkaar. Meteen genoeg om te besluiten dat deze dieren onmogelijk terug ter adoptie konden worden gezet om heel deze lijdensweg nog eens te herhalen.

Uiteindelijk werden we de slaafjes van Billie en Charlotte. Zagen ze je met een emmer, riepen ze je. En om van dat geroep af te geraken, gaven we eten… Het is een verhaaltje dat we hier allemaal mee speelden en dat werkte prima.
We waren blij dat ze het hier naar hun zin hadden en in de zomer genoten we van varkentjes op de rug die een massage verwachtten in de felle zon. Voorts hielden ze van luieren in de zon, eten, eten en eten.

Charlotte & kleine Bea

We hebben wel een speciale en degelijke ren laten bouwen want al is hun ren meer dan groot genoeg, op een bepaald moment vonden ze dat heel de weide van hen was.
Toen de nieuwe ren werd geplaatst hadden we de eer om een week hun rug te mogen zien. Ze waren boos dat hun vrijheid werd ingeperkt. Maar… met wat geduld en veel eten (natuurlijk) zijn ze toch bijgedraaid en vonden ze hun ren en ons wel weer ok.

Billie overleed helaas op 8 januari 2019. Charlotte deed het goed alleen maar we keken toch wat uit om haar gezelschap te geven. Helaas is Charlotte daarin niet zo makkelijk en werd het een moeilijke taak om een ander varkentje bij haar te plaatsen.

Update september 2019: Charlotte werd in het najaar van 2019 succesvol gekoppeld aan een jong zeugje: Bea.

Update 3 februari 2022: Jammer genoeg zijn we Charlotte verloren door ouderdom, ze is in haar slaap gegaan.

Update 4 februari 2022: We hebben Bea aan Bert gekoppeld en ze genieten momenteel volop van elkaar.

Bert stond al geruime tijd ter adoptie bij ons. Hoewel hij een zeer sociaal varkentje is en al eens graag geniet van aaitjes op zijn buik, vond Bertje maar geen nieuwe thuis… We besloten hem voor te stellen aan Bea… Hij werd eerst op de weide naast Bea geplaatst zodat ze elkaar al eens konden zien, zonder gevaar op accidenten. Ze merkten elkaar nauwelijks op en diezelfde dag nog zaten ze samen in ons varkensverblijf. Er waren echter 2 drempels die ze samen nog moesten overwinnen… Het delen van het schuilhok was de eerste drempel. Bea was niet zomaar van plan om een vreemde barg binnen te laten in haar hok… Maar uiteindelijk heeft ze hem toch een plekje gegund. Een tweede obstakel voor dit nieuw samengestelde duo was de voederbak. Bea had de gewoonte om samen met Charlotte de voederbak om te kantelen en het eten mooi te delen met haar. Dat was voor Bert nog geen optie… Hij gaat nogal graag met zijn voorpoten in de voederbak staan en eet alles gezellig alleen op. Tja, de liefde van de barg gaat door de maag? We hebben Bea dan maar voorzien van een eigen voederbak en de twee genieten volop ‘samen apart’ van hun fruit, groenten, korrels… Tegenwoordig liggen ze gezellig samen te knorren in hun hok nadat ze hun buikje rond gegeten hebben, elk uit z’n eigen voederbak weliswaar 😉

Voor hen zijn we op zoek naar peters of meters die elk 8 euro zouden willen sponsoren. Voor dit bedrag kunnen we hen dagelijks voorzien van fruit, groenten, pasta, korrels, en alles wat hun hartje begeert. In hun hok voorzien we een dik pak stro zodat ze zelf een nestje kunnen maken. Daar kunnen ze in slapen of bij regenweer, als de dag geen reden heeft om op te staan, naar buiten turen vanuit hun warme bedje. Hun slaapje wordt dan enkel onderbroken voor… juist ja… eten!

Huidige meters en peters voor Bert & Bea:

– Davina & Pieter
– Kevin Cannoot – Wendy VDN – Lleana U.
– Charlotte & Georges
– Hermine Van Berlamont
– Charlotte Van den Broeck
– Rune Coppieters
– Tiebe Coppieters

– Isolde en Jasmijn Van Den Cruijce

– Ruben, Barbara en Katrien

– Sietse Willems

Er zijn momenteel 10 meters of peters voor Bea & Bert.

Je wil het engagement aangaan voor dit dier?
Geef bij uw bank (via homebanking, app of aan het loket,…) de opdracht een permanente betaling te starten naar ons rekeningnummer BE71 3631 3202 9669 op naam van Ark van Pollare vzw. Kies als mededeling de naam van het dier.
U kiest zelf de dag van de maand dat u het beste uitkomt (bvb iedere 10de van de maand) en u laat het ons weten 
via mail (info@arkvanpollare.be).
Indien we mogen, plaatsen we dan uw naam bij het betreffende dier als peter of meter. Indien u liever anoniem blijft, respecteren we dat uiteraard.
U kan zelf, indien gewenst, ten allen tijde deze permanente opdracht weer stopzetten. U hoeft geen reden op te geven, maar laat de stopzetting even weten via mail. Zo kunnen we daar rekening mee houden en eventueel op zoek gaan naar andere peters of meters.
De Ark van Pollare vzw dankt u om een peterschap of meterschap te overwegen.